Forskellene på Air Jordan 1 High og Mid

Forskellene på Air Jordan 1 High og Mid


3 minutters læsning

I dag skal vi tale lidt om hvad der gør de ellers meget identiske Jordan 1 modeller hhv. High og Mid modellen forskellige. Det almene sneakerhead ville med stor sandsynlighed blot påpege den minimalt højere krave, der er gældende på Air Jordan 1 High, som værende det eneste anderledes blandt de to modeller. Det kan vi allerede nu afsløre, ikke er tilfældet.

Kraven

Eftersom dette er det mest tydelige element, der er anderledes på Jordan 1 High til sammenligning med Jordan 1 Mid, skal det selvfølgelig med i oplægget. På trods af der er cirka 0.5 cm højere krave på AJ1 High, kan det alligevel være svært at skelne, særligt hvis du sammenligner mellem to vidt forskellige størrelser. Du kan dog bruge huskereglen, der handler om at tælle mængden af snørehuller, da en Jordan 1 Mid har 8 af disse, hvorimod High varianten har 9. 

Som følge af en højere krave på High modellen, byder den på mere ankelstøtte end Mid varianten.


Nike Air Jordan 1 Mid "Light Smoke Grey Anthracite"

Nike Air Jordan 1 Mid

1.999,95 kr

Endnu et vanvittigt fedt release fra Nike. Forgængerne i denne colorway er uden sammenligning steget rigtig meget i pris. Jordan 1 Smoke Grey varianterne fortsætter med at være en populær colorway i 2022, med god grund. De neutrale farver passer… læs mere

Føj til kurv


Kvaliteten

En anden væsentlig forskel på de to modeller er kvaliteten. Ikke misforstå pointen, begge typer sneakers kommer i ganske fin kvalitet, den ene er blot en anelse bedre end den anden. Det er Jordan 1 High som efter sigende skulle være produceret i premium materialer, hvorfor de også er dyrere målt på detailpris. Kigger du på Mid versionen, er denne designet til, at skulle være en overkommelig og dermed prisvenlig silhuet, igen målt på detailpris. Eftersom Mid varianten er billigere i nypris, må det også forventes den ikke er af samme kvalitet. I Danmark ligger prisniveauet, alt afhængig af forhandleren, mellem 980-1.100 kr. for en Jordan 1 Mid. Til sammenligning koster High modellen oftest 1.500 kr., hvorfor der er en væsentlig forskel i prisen. 

Prisen på eftersalgsmarkedet

En anden væsentlig forskel blandt de to modeller er prisen, som de hver især forhandles til på eftersalgsmarkedet. Det er uden tvivl High modellen, som trækker det tungeste læs. Den forhandles til langt højere gennemsnitspriser, hvilket skyldes et mere begrænset antal end Mid-silhuetten. Med det sagt kan nogle ikke så populære Jordan 1 Highs, sagtens ende med at være billigere end et par Mids. Forskellen på prisen er baseret på gennemsnitslige salgspriser.

Kort og godt

Nu kan du forhåbentligt udpege nogle forskelligheder mellem Jordan 1 Highs og Mids, samt bruge reglen med at tælle antallet af snørehuller til at eliminere nogen form for tvivl!

« Tilbage til Blog