eftersalgsmarkedet jannik
Dingo Street Bill

eftersalgsmarkedet

Nike, New Balance, Adidas, Jordan brand og mange flere udgiver nye sneakers hele tiden. De dækker tilsammen alle behov med alt fra løbesko til almindeligt fodtøj, hvor nogle er mere eksklusive og sjældne end andre. Som du formegentligt allerede har regnet ud, er det de mere unikke sneakers, som vi forhandler hos Street Bill. Skoene er eksklusive udover det sædvanlige, samt forhandles på eftersalgsmarkedet, hvor der eksisterer en række atypiske spilleregler, som vi bl.a. vil gøre dig klogere på under denne sektion.

Markedet for eksklusive sneakers kendetegnes ved produkter, der er så høj i efterspørgsel, at udbuddet ikke kan følge med. Derfor ender produkterne på det, vi omtaler som eftersalgsmarkedet. Overgangen sker efter skoene bliver lanceret og udsolgt på rekordtid, hvorefter de ender i hænderne på privatpersoner og mere professionelle, der med revolutionerende teknologi har mulighed for at opkøbe store varepartier. Herfra er det markant anderledes spilleregler, der er gældende, fordi skoene nu er endt i hænderne på privatpersoner. Har du derfor har forelsket dig i et par eksklusive sneakers, vil du typisk være nødsaget til at tilegne dem gennem eftersalgsmarkedet, hvor du har 2 muligheder:

 1. Forsøge at handle med en af de mange privatpersoner
 2. Bestille fra forretninger som Street Bill

Det der afskiller de 2 muligheder er blandt andet prisen, hvorfor du måske tænker "hvorfor ikke bare handle privat?", hvortil årsagen primært skyldes usikkerheden omkring:

 • Hvorvidt du modtager det bestilte produkt
 • Hvornår du modtager din bestilling
 • Man har mulighed for at returnere
 • Man har reklamationsret
 • Man modtager et falsk produkt

Eftersom den private samhandel er en stigende trend, har mange svindlere fået øjnene op for det lukrative eftersalgsmarked, hvilket afspejles gennem en femdobling af anmeldelser forbundet med IT-kriminalitet i perioden 2009-2019. Der eksisterer kort sagt for mange usikkerheder forbundet med at handle privat, hvorfor vi anbefaler at handle et sted, hvor tingene spiller fra start. Det er her Street Bill kommer ind i billedet, vi eliminerer alle former for bekymring, der kan være forbundet med at handle med eksklusive og dyre sneakers. Derudover har vi har valgt at demonstrere fuld gennemsigtighed gennem vores fysiske butik, hvor vi sætter stor pris på at komme i øjenhøjde med vores kunder.

sjældne produkter

Det er ikke kun sneakers, der handles på eftersalgsmarkedet, der er også en række andre streetwear-produkter, der købes og sælges på eftersalgsmarkedet til en premium-pris. Det gælder blandt andet eksklusivt streetwear-tøj og en lang række andre sjældne produkter, herunder tilbehør som kasketter, dekorationer og boligartikler. Hele fundamentet bag dette marked er dog bygget op omkring sneakers, som fortsat står for størstedelen af salget på eftersalgsmarkedet.

Hvis man ser isoleret på eftersalgsmarkedet og de produkter, der er aktuelle for tiden, kan størstedelen af dette marked opgøres i sneakers og tøj. I de senere år har der dog været en række livsstilsprodukter, som har skabt sig et navn på eftermarkedet, herunder produkter fra IKEA x Off White, som har udgivet flere ting til hjemmet. Fælles for disse samarbejder er deres absurd høje gensalgsværdi på eftersalgsmarkedet, hvilket blot illustrerer hvordan brands er i stand til at skabe stor efterspørgsel efter andre produkter end tøj og sko, der sælges til meget højere priser end i detailhandlen. Derfor ser vi eftersalgsmarkedet som et meget spændende marked, der vil vokse eksponentielt både som marked og inden for produktkategorier i løbet af de næste par år.

Hvis du vil lære mere om sneakers på eftersalgsmarkedet, kan du gøre det ved at læse videre nedenfor.

Nike SB Dunk Low "Travis Scott"

Stiger skoene i pris?

Du har med garanti sat spørgsmålstegn ved, hvorfor du har kigget på en sneaker en dag til en specifik pris, hvorefter den dagen efter står til en helt anden pris. Skoene, vi forhandler, stiger i pris henover tid, fordi de ikke er planlagt at skulle på lager nogensinde igen. Det betyder, at mængden, der bliver udgivet, er definitiv, og denne mængde passer meget sjældent til den faktiske efterspørgsel. Udover at efterspørgslen overstiger udbuddet, kan der også foreligge andre årsager til, at en given model stiger i pris:

 • Modellen er super trendy og er derfor et must-have
 • Michael Jordan har opnået kultstatus verden over
 • En kendis spottes iført en specifik silhuet

Hvis du gerne vil fange eksklusive sneakers, når de er billigst, skal du slå til kort efter udgivelsesdatoen. Her er priserne som regel på sit laveste, hvorefter de gradvist vil stige i pris henover tid. Som tommelfingerregel kan du forvente en tidshorisont på 3-6 måneder, før mængden af nye par mindskes i sådan et omfang, at prisen for alvor bevæger sig i en opadgående retning.

hvad er anderledes?

Selvom du allerede nu er blevet klogere på nogle af de afvigelser, driften på eftersalgsmarkedet har til sammenligning med en almindelig skobutik, vil vi gerne belyse nogle af de mere underliggende, men samtidigt meget betydningsfulde, forskelle, som gør sig gældende:

 • Der er IKKE muligt for at få tilbagebetaling fra vores leverandører i tilfælde af et mangelfuldt produkt
 • Der arbejdes med beskedne margener

Når vi refererer til, at det ikke er muligt at få penge refunderet fra vores leverandør, omtaler vi situationen, hvor en kunde, efter brug, har fundet en mangel eller flere mangler på et produkt. Det gør sig ikke gældende i situationer, hvor produktet fortsat er i ny stand. Det skyldes at vi, som et ekstra led i vores verificeringsproces, kvalitetssikrer alle produkter ved modtagelse, og derfor bærer ansvaret for at finde mangler. I nogle tilfælde kommer mangler og fejl først efter brug, hvilket er her, vi står tilbage med et tab, fordi vi ikke kan gøre krav hos leverandøren længere.

Den almene skobutik kendetegnes ved høje margener, fordi produkterne oftest er anskaffet via certificerede forhandlere og forretninger. Dette er IKKE tilfældet på eftersalgsmarkedet, hvor der handles med private og på vilkår af en markedspris. Dermed er det beskedne margener, som dominerer dette marked. Af denne årsag kører vi aldrig med besparelser udover særtilfælde, som til Black Friday. 

Nike Air Jordan 1 x Travis Scott "Reverse Mocha"

hvordan fungerer det?

Stifterne bag Street Bill, Thomas & Andreas, har begge over 12 års erfaring indenfor eftersalgsmarkedet af eksklusive sneakers. Denne erfaring har medført, at de nu besidder et kæmpe netværk, som muliggør at fremskaffe stort set alle sneakers i samtlige størrelser. Netværket består af troværdige og ambitiøse samarbejdspartnere, som sammen bidrager til at forenkle handlen med eksklusive sneakers. 

Målsætningen er at stille vores store netværk til rådighed for vores kunder, så de sikkert og simpelt kan handle med sjældne sneakers, foruden at være bekymret for, om en ekstern platform eller privat sælger vil kunne levere rettidigt og sikkert. Det skal være nemt at handle med eksklusive sneakers.

Samtidigt med at vi ønsker at være den førende skandinaviske forhandler af eksklusive sneakers, har vi ikke planer om at gå på kompromis med kvaliteten af den service, vi tilbyder. Derfor får du som kunde altid:

 • 2 års reklamationsret
 • 30 dages returret

Vil du vide mere?

Nu er du blevet klogere på eftersalgsmarkedet, men hvad med det revolutionerende teknologi, privatpersoner benytter til at indkøbe store varepartier ved hver sneaker udgivelse? Dette fænomen kaldes sneaker botting og kræver stor kapital at kunne tage del af. Alene software delen kan koste et trecifret tusind beløb, hvor der også skal kunne investeres hårdt i indkøb for at maksimere potentialet. Det kræver kløgtig personale og administration, hvorfor sneaker botting kun velegnet under visse omstændigheder.

Har du undret dig over, hvordan vi sikrer konkurrencedygtige priser på vores produkter, samt varetager konstante prisstigning fra vores leverandører? For at tage hånd om de mange prisstigninger, benytter vi en repricing software, der scanner markedsindekset to gange i døgnet og derfra foretager prisjusteringer. På den måde er vi sjældent er nødsaget til at annullere en ordre, fordi vi på forhånd har lavet prisændringer. 

Vi håber, at du nu er blevet klogere på hvad det vil sige at arbejde på eftersalgsmarkedet, samt hvordan du kan forvente, når du handler hos os.