Verificeringsproces

Hos Street Bill gør vi et kæmpe arbejde for at eliminere truslen af falske produkter. Falske produkter er begyndt at dukke op oftere og oftere på især det danske marked, og vildt nok er det faktisk de færreste, der kan differentiere mellem ægte og falske produkter - hvilket er helt forståeligt, fordi falske produkter gradvist bliver mere identiske med autentiske produkter, så hvordan skal man kunne skelne?

Der er en række elementer som er aktuelle når det omhandler at gennemtjekke et par sneakers, men det varierer enormt meget alt efter hvilken model der kigges på, samt hvor god en kopi vi har med at gøre. Ydermere varierer kvaliteten fra Nike også heftigt, men ikke nok med at kvaliteten varierer, til tider fremgår såkaldte “factory flaws” på produkter fra Nike - forneden er et aktuelt eksempel vedhæfte hvor selve Swooshet på modellen Nike Air Jordan 1 High “Reverse Shattered Backboard” simpelthen vender omvendt. Dog forekommer “factory flaws” typisk i langt mindre grad gennem eksempelvis syningerne, struktur samt placering af detaljer, der alt i alt kun bidrager til at vanskeliggøre genkendeligheden blandt falske og autentiske produkter. 

 

 Vi har til denne verificeringsproces anskaffet et par falske Nike Air Jordan 1 High “Mocha”, som vi sætter side mod side et identisk par, hvor vi pointerer forskellighederne, samt uddyber hvordan vi uden problemer kan skelne mellem de to - netop fordi vi er eksperter på området.  

1. Boksen

Billedet forneden indeholder de to forskellige bokse der medfølger på hhv. det falske og autentiske par Nike Air Jordan 1 High “Mocha”, det fremgår blandt andet at fonten/skriften er væsentlig tykkere på det ene box label. Derudover er der et “suggested retail” tag på det nederste box label, som er en indikator for at skoene er solgt af en amerikansk retailer, da forhandlere i EU altid fjerne dette tag. Størstedelen af boksene på falske varer har dette “suggested retail”, derfor kan det til tider betegnes som en indikator for, at produktet ikke er autentisk.

Men, i og med fonten er betydeligt tykkere på boksen samt ovennævnte tag fremgår på den nederste boks, er udgangspunktet at denne må være falsk. 

2. Appearance/udseende

Det næste element at undersøge er det generelle udseende på modellen, simpelthen at fin studse materialet, der er anvendt. Det gøres for at skelne mellem læderet i dette scenarie. Den øverste sneaker har helt finpoleret læder med et helt jævnt format, noget der tyder på syntetisk materiale, hvilket også er tilfældet. Materialet er ikke naturligt læder, men derimod noget kemisk fremstillet. Dette er aldrig en god indikator, da denne type materiale typisk er billigere at producere med. 

På den nederste model er læderet langt mere ujævnt og dermed kan det hurtigt klargøres, der er tale om ægte læder. 

Derfor er udgangspunktet her, at den øverste sneaker på billedet forneden må være falsk. 

 3. Lugten

Underligt nok, så er lugten af skoene ofte en solid indikator for om produktet er falsk eller ej - dette gør sig kun gældende for helt nye par - fordi duften fra autentiske sneakers er mild og behagelig grundet gode produktionsfaciliteterne. På falske produkter er lugten langt mere kraftig og består af syntetiske substanser, som danner rum for en indelukket atmosfære og mindre optimale produktionsfaciliteter. 

På det falske par kan vi tydeligt lugte forskel, netop fordi lugten er mere syntetisk og kraftigt. 

4. Wings logo

Det næste vi hurtigt bider mærke i, er forskellen på de to Air Jordan logoer - der også omtales wings logoet, hvor størrelsen mellem de to ikke er ens. Skoen til højre har et væsentligt større wings logo end den venstre, og tilmed en stærkere glans og et særdeles reflekterende spejlbillede over sig.
Skoen til venstre har en meget akkurat placering af wings logoet, baseret på hvad standarden er for netop denne størrelse. Dertil er logoet reflekterende, men i et mere begrænset omfang.

Dermed er det altså skoen til højre i billedet, der anses for at være falsk. 

5. Toe box


Det næste skridt er at tjekke tå-arealet, også kaldet toe box arealet. Her har producenterne bag ikke autentiske produkter svært ved at ramme den helt rigtige struktur på området.

På sneakeren til højre kan toe box arealet bedst illustreres ved en lille bakke, som topper omkring midtpunktet, og derfra bevæger sig ned igen. Derudover er åndehullerne en anelse større og mere præcise end sneakeren til venstre i billedet.

Som det fremgår på skoen til venstre, er toe box arealet mere eller mindre helt fladt samt en mindre præcision af åndehullerne.

Det er med disse begrundelser, at vi antager, skoen til venstre er falsk. 

6. Hourglass

Dernæst kigger vi på formen, men præcist strukturen bag på skoene. Originale og dermed autentiske Air Jordans har en timeglas-lignende struktur, som vi har prøvet at vise på billedet forneden.  

Skoen til venstre i billedet er den autentiske, hvortil skoen til højre er den falske. Selvom det er svært at skelne er der alligevel få punkter, vi har henvist til med pile, som viser en mere præciserende struktur af timeglasformen. 

Den falske sneaker til højre er mere bulky og chunky, hvilket gør den midterste del af timeglasset ikke fremgår i så tydelig grad som skoene til venstre. Dog er den ikke langt fra at have den korrekte struktur, hvilket i særdeleshed er skræmmende.  

7. UV-lys

Vi er nu tæt på slutningen af vores verificering proces, hvor vi altid gennemgår hele produktet og dets tilhørende dele med UV-lys. Ved at bruge UV-lys kan man oftest finde fejl på de falske produkter, om end det er syninger, et stamp fra producenten eller noget helt tredje, kan det findes med brugen af UV-lys. 

I vores tilfælde fandt vi ikke tegn på boksen eller ydersiden af skoene, vi måtte kigge indvendigt på skoene. Her fandt vi til gengæld flere tegn, der indikerer et falsk produkt. Som det væsentligste tegn begyndte den indvendige syning langs midten af sneakeren at lyse op på det falske produkt, hvorimod syningen på den autentiske sneaker slet ikke lyste op. 

AFRUNDING

Dette var mere eller mindre hele vores verificerings proces, dog med flere forbehold. Det afhænger utrolig meget af hvilken model, vi arbejder med. Derudover har det samlede produktionstal en indvirkning, grundet et højere tal et oftest ensbetydende med flere små “factory flaws”. 

Hvis du har læst med i ovennævnte proces, kan vi godt forstå, hvis du er chokeret over hvor sammenlignelige de to produkter er - dette er også årsagen til, at vi anbefaler at handle gennem troværdige retailers som os, frem for private sælgere der ofte mangler ekspertisen indenfor feltet.

Vi er meget præcise i vores vurderinger og rammer stort set altid plet, netop fordi vi er så grundige. I de få tilfælde der hersker den mindste tvivl mellem os, har vi flere tredjeparter i form af arbejdspartnere mv., der hjælper os helt til måls - dermed er du garanteret et autentisk par HVER gang, du handler hos Street Bill. 

OBS:
Street Bill føler sig nødt til at melde ud, at vi på ingen måder støtter det sorte marked ift. falske produkter, og dette ene produkt udelukkende er anskaffet for at belyse forskellighederne blandt autentisk og falsk.