Did You Know? - Forunderlige Sneaker Facts

Did You Know? - Forunderlige Sneaker Facts


3 minutters læsning

Det virker måske ret ligetil og nemt at anskue hvordan sneaker miljøet er sammensat og hvilke brands der aldrig går helt af mode. Men, der findes ligeledes også flere forundrende, sjove og ikke mindst overraskende facts om sneakers. Derfor har vi i dette oplæg valgt at komme med en række "Did You Know" facts om sneakers, som de fleste ikke kender til. 

1. Adidas og Michael Jordan

Vidste du eksempelvis at samarbejdet mellem Nike og Michael Jordan var tæt på slet ikke at finde sted. Det rygtes nemlig at Michael Jordan var ellevild med Adidas brandet og havde fortalt sin agent, at hvis en mulig kontrakt med Adidas kom på tale, ville han straks slå til. 

Dette blev dog ikke tilfældet og tænk engang hvor stort Air Jordan brandet er blevet - mon ikke der er en enkelt eller to på Adidas hovedkontor, som ærgrer sig en anelse den dag i dag.2. Air Force 1

Et andet forunderligt fact er, at Nikes anerkendte Air Force 1 model stod for $1 billion af omsætningen tilbage i 2005. Derudover havde modellen en gennemsnitslig profit margin på 70%. 

Den derfor tidsløse silhouette må virkelig siges at have bidraget til Nikes helhedsbillede, både ift. omsætning og brand genkendelighed.

I vores sortiment finder du ligeledes flere tidsløse varianter af Air Force 1 modellen, heriblandt Nike Air Force 1 "Lucky Charms" og den mest anerkendte Nike Air Force 1 Low "White '07".3. Air Force 1 & Bapestas

I forlængelsen af snakken om Air Force 1 modellen, er det ret pudsigt hvor sammenlignelige A Bathing Ape's populære Bapestas er med Nikes Air Force 1.

Hertil kommer så spørgsmålet, om hvorvidt Nike egentligt har muligheden for at sagsøge Bape? Ifølge Dick Turner,en partner hos Sughrue law firm, udtalte: "hvis to sneakers funktionalitet er den samme, men udseendet en anelse anderledes, er du på den sikre side". Det er derfor, ifølge Dick Turner, ikke muligt for Nike at sagsøge Bape, fordi udseendet varierer tilpas nok.

Dette var dog ikke tilfældet ved Warren Lotas take på en Nike Dunk, hvor Nike valgte at sagsøge brandet for at krænke deres patent. Dog må det også konkluderes at udseendet slet ikke var varieret nok, til at kunne anses som noget for sig selv. Produkterne fra Warren Lotas var mere eller mindre direkte kopier fra ældre Nike Dunk releases.Dette var alt for denne omgang, men tøv ikke vi vil løbende lave nye oplæg med endnu flere bemærkelsesværdige facts!

Bedste hilsner

Holdet bag Street Bill

« Tilbage til Blog