Velkommen til vores størrelsesguide til Nike-sko. Det kan være svært at finde den rigtige størrelse, når man handler online. Derfor har vi lavet denne guide, som forhåbentlig gør det lettere for dig at finde den rigtige størrelse.

Størrelserne kan variere en smule mellem de mange forskellige Nike-modeller. Derfor anbefaler vi, at du måler dine fødder og tjekker guiden, før du køber. Du kan bruge størrelsesskemaet nedenfor til at finde den rigtige størrelse.

Nike sko størrelsesguide

OBS: CM-feltet i tabellen ovenfor viser længden af sålerne tilsvarende de forskellige skostørrelser.

Mål dine fødder

For at finde den rigtige størrelse Nike-sko skal du først måle din fod.

Vi bruger normalt to måder til at måle fodens længde på:

1. Stil dig på et stykke papir med hælen mod en væg. Marker på papiret, hvor den længste tå ender. Mål afstanden fra væggen til mærket i centimeter.

2. Placer hælen mod en væg, en bogreol eller en anden genstand. Brug derefter et målebånd, en lineal eller lignende til at måle længden fra hælen til storetåen.

Hvordan passer Nike-sko?

Nike-sko passer normalt i størrelsen. Det betyder, at du kan vælge den samme størrelse, som du normalt bruger. Du kan læse mere om, hvordan de forskellige modeller passer nedenfor.

Som en tommelfingerregel anbefaler vi, at du går en halv størrelse op, hvis du har brede fødder. Det vil sjældent påvirke komforten.

Du kan også vælge at læse vores Air Jordan størrelsesguide.

Air Force 1 pasform

AF1 har en fantastisk pasform. Modellens robusthed og sammensætning giver silhuetten masser af plads på indersiden, hvilket betyder, at du trygt kan vælge din normale skostørrelse. Hvis du har brede fødder, er det værd at gå en halv størrelse op.

Air Max 1 størrelsesguide

Vi anbefaler, at du bruger din normale Nike størrelse i AM1. Modellen har masser af plads på indersiden, men de fleste har stadig brug for deres normale skostørrelse i Air Max. Brug derfor tabellen ovenfor som udgangspunkt, hvis du er det mindste i tvivl om valg af størrelse.

Valg af størrelse til Air Max 90

AM90 er ret smal i størrelsen, så vi anbefaler, at du går en halv størrelse op, hvis du har en bred fod for at få ekstra plads. Vælg din normale Nike størrelse, hvis du har normale fødder. Normale fødder defineres som fødder, der hverken er brede eller har en høj vrist.

Størrelsesguide til Air Trainer 1

AT1 er almindelig i størrelsen. Vælg din normale skostørrelse for at få den mest behagelige pasform. Modellens struktur og sammensætning gør pasformen almindelig, så der er ingen grund til at tænke for meget over størrelsen på denne model. Næsten alle ender med deres normale størrelse, med undtagelse af dem med en høj vrist.

Find din størrelse i Nike Blazer

Generelt har Nike Blazer en almindelig pasform. Derfor anbefaler vi, at du vælger din normale Nike størrelse. Modellens smalle krave kan dog være svær at få fødderne igennem. Derfor bør du gå en halv størrelse op, hvis du har brede fødder.

Størrelsesguide til Dunk

Nike Dunk har en almindelig pasform. Derudover er modellen velegnet til folk med brede fødder, fordi forstykket er relativt bredt. Derfor kan de fleste slippe afsted med at vælge deres almindelige skostørrelse, foruden det har indflydelse på komfort og bevægelighed.

Hvordan fitter Sacai?

Denne model fitter true to size, hvilket betyder, at pasformen er tro mod størrelsen. Vi anbefaler derfor, at du vælger din sædvanlige Nike størrelse. Gå en halv størrelse op, hvis du har meget brede fødder.

Air Max Plus (Nike TN) størrelsesguide

I Nike TN bør du uden tøven vælge din normale Nike størrelse. Skoens ydre kunne tyde på, at pasformen er alt andet end normal, men det er ikke tilfældet. De fleste bruger deres normale størrelse, men vi har set tilfælde, hvor brede fødder kan kræve, at man går en halv størrelse op.

Størrelsesguide til Zoom Vomero 5

Når du skal vælge en størrelse til den elegante Zoom Vomero 5-silhuet, skal du blot vælge din sædvanlige Nike størrelse. Modellens pasform kan klassificeres som normal, hvilket betyder, at det bedste udgangspunkt er at vælge din normale størrelse.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

1. Hvor kan jeg finde min Nike skostørrelse?

Det kan du gøre i denne Nike-størrelsesguide. Mål længden af din fod i centimeter, og brug derefter størrelsesskemaet ovenfor til at finde den rigtige størrelse. Bemærk venligst, at pasformen kan variere fra model til model.

2. Hvad betyder "true to size"?

True to size er et udtryk, der bruges i sneaker-verdenen til at beskrive en sneaker og dens pasform. Når en sko er true to size, har den en normal pasform.

3. Er Nike-sko tro mod størrelsen?

Generelt er Nike-sko tro mod størrelsen, men afhængigt af din fod og de respektive modeller, vil der være variationer. Derfor anbefaler vi, at du læser størrelsesguiden for Nike-sko grundigt, før du gennemfører dit køb.

4. Jeg har brede fødder?

Hvis du har brede fødder, anbefaler vi, at du går en halv størrelse op, så dine fødder kan ånde lettere. Du bør dog altid læse afsnittet om den model, du har tænkt dig at købe, for at lære mere om pasformen. 

Har du nogle spørgsmål? 

Du er velkommen til at kontakte os på vores live chat eller via e-mail.